V četrtek, 28. 3. 2019, je skupina učencev OŠ Velika Dolina s spremljevalkami – ravnateljico Mojco Bregar Goričar, pomočnico ravnateljice Vrtca pri OŠ Velika Dolina Natašo Iljaž in učiteljico Barbaro Čerin obiskala svoje prijatelje iz OŠ Đure Jakšića v Kovinu.

 

Učenci so si v poučno in prostočasno naravnanih dneh pridobivali dragocene izkušnje v mednarodnem povezovanju. Poglobili so prijateljske vezi z mladostniki tamkajšnje osnovne šole. Z uresničevanjem teh ciljev smo uresničili tudi prepričanje, da prijateljstvo ne pozna meja. Naši gostitelji so se na naš obisk dobro pripravili s skrbno načrtovanim tridnevnim programom, v okviru katerega so učenci obiskali Center za kulturo Kovin, kjer so si nekateri od njih ogledali gledališko predstavo Pogumni krojač, ki so jo pripravili mlajši učenci tamkajšnje osnovne šole. Obiskali so tudi Cuderovo galerijo in Deliblatsko puščavo, ki velja za eno največjih peščenih ravnic v Panonski nižini, sodelovali so v delavnici izdelave mila, bili aktivni na področju fizike, prosti čas so namenili druženju s svojimi vrstniki na športnem, likovnem in glasbenem področju. Ogledali so si Smeredovo in največjo srbsko trdnjavo, sodelovali pa so tudi pri sajenju cvetja in lipe.

 

Tridnevno bivanje v Kovinu je hitro minilo in verjamemo, da so se učenci vrnili domov s pozitivnimi izkušnjami, ki jih bodo v prihodnosti gotovo še nagovorile za sodelovanje v mednarodni izmenjavi učencev.

Dostopnost