V petek, 16. 11. 2018, so imeli vsi učenci naše šole naravoslovni dan. Skozi prizmo projekta Zdrava šola smo osvetlili pomen prvega dnevnega obroka s projektom Zdrav slovenski zajtrk. Vsi učenci naše šole so imeli ob zajtrku in po njem priložnost uzavestiti pomen ustrezno izbrane in pripravljene hrane za naše zdravje in okolje. Skupaj z razredniki in ostalimi učitelji so razmišljali in se pogovarjali o prednostih lokalno pridelane hrane, o uravnoteženi prehrani in o drobnih pasteh, ki se skrivajo v hrani in ki se lahko odražajo na našem zdravju.

Po končanem zajtrku smo si pridobili potrebno energijo za izvedbo pestrega nabora dejavnosti v petkovem dopoldnevu. Drugo skupno izhodišče za vse učence so bile zanimive in poučne delavnice, katerih vsebine so pripravili posamezni učitelji. Na njih smo osvetlili tanko črto odgovornosti in osem krogov odličnosti avtorja Janija Prgića. Učenci so spoznavali pomen odličnosti skozi osem pomembnih vrednot, s pomočjo katerih ima vsak posameznik priložnost preoblikovati svoje ravnanje in mišljenje ter s tem prispevati svoj delež k dobrim medsebojnim odnosom, pozitivnemu delovanju in razmišljanju, ki so osnova za naše duševno zdravje.

Učenci 2., 5. in 8. razreda so poučno usmerjen dan obogatili še z vsebinami projekta Zobni alarm, učence 1., 3. in 4. razreda pa je obiskala še gospa Milka Kramar, koordinatorica za zdravstveno vzgojo iz Zdravstvenega doma Brežice.

Naravoslovni dan je ob pestri in zanimivi predstavitvi vsebin posameznih dejavnosti hitro minil. Verjamemo, da je v vsakem posamezniku pustil pozitivno sled in tisto odgovornost, ki jo imamo do lastnega zdravja.

Dostopnost