V soboto, 28. 1. 2017, so se učenci naše šole udeležili tekmovanja v znanju in debatiranju – Svetovnem pokalu znanja – World Scholar’s cup. Vse dejavnosti so potekale v angleščini, namen tekmovanja pa je razvijati veščine debatiranja, širiti razgledanost in seveda druženje ter zabavno učenje.

Učenci so tekmovali v ekipah po 3, v kategoriji mlajši učenci (do15 let) in starejši učenci (od 15 let naprej). Našo šolo sta zastopali dve ekipi. V mlajši kategoriji so tekmovali Žana Žokalj, Primož Gramc in Larisa Črpič, v starejši pa Klara Drmaž, Sara Zofič in Jure Tomše. Sodelujoči so se pomerili na šestih različnih področjih (umetnost in glasba, naravoslovje, zgodovina, književnost, sociologija in posebno področje) na izbrano temo. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz ekipne debate, kreativnega skupinskega pisanja esejev, preizkusa znanja s šestih področij in kviza.

Naši učenci so se odlično odrezali, tako posamezno kot tudi ekipno. Ekipa mlajših učencev se je uvrstila med 15 najboljših ekip med približno 300 učenci iz slovenskih osnovnih in srednjih šol in nekaterih držav Balkana. Obe ekipi pa sta se uvrstili na naslednjo stopnjo tekmovanja, Global round, ki bo potekalo junija v Vietnamu oziroma Atenah in se ga bodo udeležili najboljši učenci iz celega sveta.

Mentorica: Irena Rimc Voglar

Dostopnost