Zacetek

OKROŽNICA - POKLJUKA!

OŠ Velika Dolina

Datum: 16. 12. 2014


Za 6. do 9. razred

V četrtek, 18. 12. 2014, imate športni dan, odšli boste na Pokljuko, kjer si boste ogledali tekmo biatlon – šprint ženske. Tekmovala bo tudi Teja Gregorin, za katero lahko tudi izdelate navijaške transparente. Prevoz in vstopnice bo plačala Zavarovalnica Triglav, tako da vaši starši ne bodo dobili ničesar obračunanega na položnicah.

V šolo pridete kot običajno in imate prvi dve uri pouk. Tisti, ki imate planirane za ta dan teste, jih boste tudi pisali. Po drugi uri boste pojedli šolsko malico, nato pa z avtobusom odšli na Pokljuko. S seboj vzemite hrano in pijačo. Na Pokljuki bo tudi možnost, da si hrano kupite, v tem primeru potrebujete denar. Oblecite in obujte se za mraz, da vas ne bo zeblo, ne pozabite na rokavice in kape.

Učitelj Danijel Bukovinski vam bo razdelil soglasja za objavo slik in posnetkov, ki ga morate nujno prinesti podpisanega jutri.

Povratek pred šolo je planiran okoli 19.00.

Spremljevalni učitelji so vaši razredniki.

Želim vam sončen in uspešen dan.

 

Mojca Bregar Goričar,

ravnateljica

 

VABILO

Mladinski center Brežice vabi na zanimivo predavanje Leonide in dr. Alberta Mrgoleta, ki bo v četrtek, 18. 12. 2014, ob 18 uri.

Predavanje z naslovom *Izštekani najstniki in starši, ki štekajo* bo potekalo v sejni sobi Mc Brežice.

 

VABILO
 

Tekmovanja iz znanja angleščine in nemščine

Tekmovanja iz znanja angleškega in nemškega jezika

 

Meseca oktobra in novembra so naši učenci tekmovali v znanju tujih jezikov. Najprej so oktobra učenci 8. razreda tekmovali v znanju angleškega jezika, ki ga organizira Društvo učiteljev angleškega jezika Slovenije. Tekmovanja so se udeležili Saša Črpič, Jan Petelinc in Matej Škofljanc. Jan Petelinc je prejel bronasto priznanje in se tudi uvrstil na državno tekmovanje, ki pa se ga zaradi bolezni žal ni mogel udeležiti. Čestitamo!

En mesec kasneje so na tekmovanju iz znanja angleškega jezika, ki ga za devetošolce organizira Zavod za šolstvo, tekmovali Diana Tomše, Patricija Gramc, Klemen Vovk in Jan Šeberle. Bronasto priznanje so prejeli Patricija Gramc, Klemen Vovk in Jan Šeberle, slednji se je usvrstil tudi na regijsko tekmovanje, ki bo januarja v Brežicah. Čestitke vsem tekmovalcem.

Jan Šeberle se je pomeril tudi v znanju nemščine in od 50 možnih točk dosegel kar 48. Prejel je bronasto priznanje in se uvrstil na državno tekmovanje, ki bo marca v Ljubljani. Čestitamo!

 

Mentorica Irena Rimc Voglar