Dragi učenci, spoštovani starši, skrbniki,

 

za nami je že 6 tednov šole na daljavo. Po začetnih zagatah se je delo uneslo, vsi smo bolj ali manj prišli na tirnice, ki nas vodijo h končnemu cilju: doseganju znanja in hkrati dobremu počutju. Vsi učitelji se trudimo, da delo čim bolj prilagodimo nastalim razmeram ter iščemo vedno nove poti in metode, da do cilja pomagamo prav vsem učencem. Nekateri učenci imajo že od nekdaj raje šolo kot drugi in to se pozna tudi sedaj. Nekaterim učencem delo v danih razmerah ustreza celo bolj kot delo v šoli. Nekateri že težko gledajo računalnik, ki je bil pred epidemijo njihov prijatelj. Verjamem, da vsak starš in skrbnik pomaga svojemu otroku toliko, kot lahko. Vem, da staršem ni lahko poleg vseh zadolžitev, ki jih imate z gospodinjstvom, marsikdo pa tudi s službo, posvečati čas tudi delu z otrokom. Za vso podporo otrokom pri učenju se vam zahvaljujem v imenu kolektiva in vas spodbujam, da dobro delate še naprej.

Pred nami je praznični teden, ki nam bo prinesel malo počitka ter tudi malo grenkega priokusa, ker tega časa ne bomo preživljali tako, kot smo navajeni. A ni treba, da vse obrnemo na glavo: na prvomajski pohod gremo lahko s svojo družino, piknik imamo lahko kar na domačem igrišču, s prijatelji in znanci pa se lahko povežemo tudi preko telefona ali računalnika.

Želim vam lepe proste dni. Naužijte se svežega zraka ter delajte tisto, kar imate radi (na varen način, seveda). Naredite načrte za čas, ko jih boste lahko v realnosti tudi izvedli. Sama rada potujem in tako imam že v mislih, katere kotičke lepe Slovenije si bom ogledala, ko bo to spet mogoče. Kaj pa vi?

Dragi učenci, mnogi med vami ste v zadnjih tednih pokazali veliko discipline in ste odlično delali. Nekateri ste se prepustili prostemu času in vas bo v naslednjem šolskem letu delo dohitelo. Vsak nosi odgovornost za svoje delo in za svoje znanje na svojih ramenih in tako je najbolj prav. Vedno je izbira vaša. Želim vam, da se v tednu, ki je pred nami, spočijete, naužijete prostega časa, zabavate z družinskimi člani in delate veliko tistega, kar vas veseli. Le tako boste po praznikih lahko spet s polno paro začeli z delom in šolsko leto se bo kmalu prevesilo v poletne počitnice.

Ostanite doma. Ostanite zdravi.

 

 

Mojca Bregar Goričar,

ravnateljica

Dostopnost