»Erasmus plus ni mus, pomaga pa«. To so spoznavali  tudi učenci OŠ Velika Dolina, ki so vključeni v prvi Erasmus+ projekt in so v okviru tega konec februarja gostovali pri svojih vrstnikih v Italiji. Skupaj s partnerji iz Češke in Poljske so v Italiji, v mestu Giffoni blizu Neaplja, ustvarjali na projektno temo “Zgradimo boljšo prihodnost”, spoznavali, da so migracije od nekdaj sestavni del življenja, se urili v angleščini in se družili vrstniki in njihovimi družinami. V mednarodnih skupinah so analizirali in obdelali rezultate raziskav in dela, ki so ga opravili pred izmenjavo, drug drugemu pa so predstavili tudi sledi, ki so jih skozi čas v posameznih državah puščali predniki iz Italije, Poljske in Češke. Odkritja, da smo vsi že od nekdaj povezani, so navdušila vse sodelujoče.

Poleg dela v delavnicah so učenci OŠ Velika Dolina spoznavali tudi kulturo, kulinariko in znamenitosti mest Giffoni, Salerno, Neapelj, ogledali so si znamenite Pompeje, poskusili odlično mocarelo. Učenci so se po  tednu gostovanja vrnili polni vtisov, s stkanimi novimi prijateljstvi in navdušeni nad projektom Erasmus+.

Že prav kmalu, v mesecu maju, se bo OŠ Velika Dolina preizkusila tudi v vlogi gostiteljice. Vsi že komaj čakamo, da bomo odprli svoja vrata in domove učencem in učiteljem iz partnerskih držav.

Erasmus plus+? Ja, seveda.

Sestavila:Irena Rimc Voglar, koordinatorca projekta

Erasmus izkušnja v Italiji – video posnetek

 

Dostopnost