V četrtek, 17. januarja, je bila v Domu kulture Brežice otvoritev razstave fotografij osnovnošolskih avtorjev z naslovom Fotografske igrarije.

Na razpis se je prijavilo 21 mladih iz šestih osnovnih šol brežiške občine, od tega je bilo kar devet učencev naše šole, in sicer: Lorena Škofljanc, Sara Horvat, Sara Darinka Pezelj, Lana Hribar, Larisa Galič, Anja Semenič, Ela Matkovič, Larisa Omerzel in Nejc Cajner.

Izbor fotografije na teme Svet energije/Splošno/Digi-migi je naredil priznani fotograf in avtor fotografskih knjig Boštjan Pucelj. Izbor fotografij je bil težak, mlade, ki se bodo spoprijeli s potjo bodočega umetnika, je pohvalil ter jih spodbudil, da še naprej ustvarjajo.

Vsi udeleženci so prejeli priznanja; v posamezni temi pa so po določitvi selektorja pohvale za fotografijo. Učenci naše šole so prejeli kar sedem pohval za svoje fotografije.

Nagrade v obliki vrednostnega bona za fotografske storitve pa so prejeli trije učenci. Dve nagradi sta prejela učenca naše šole, in sicer v temi Svet energije – Nejc Cajner in v temi Digi-migi – Larisa Galič.

Iskrene čestitke vsem učencem. 

Razstava je na ogled v avli Doma kulture Brežice do konca meseca marca.

Spodaj si lahko ogledate nagrajeni fotografiji. Na povezavi TUKAJ si lahko ogledate prispevek na osrednjem Dnevniku SLO1.

 

Dostopnost