Osnovna šola Velika Dolina je v začetku šolskega leta 2018/2019 pristopila k  dveletnemu projektu Erasmus+  z naslovom Building a better future, ki vključuje partnerske šole iz štirih držav: Poljske, Italije, Češke in Slovenije. V prvih dneh oktobra je v Varšavi že potekalo prvo delovno srečanje koordinatorjev projekta.

Namen projekta je ozaveščanje učencev o težavah sodobnega sveta, s poudarkom na varstvu okolja in migracijah, z inovativnimi metodami poučevanja. Učenci bodo med projektom raziskovali svojo kulturno dediščino in iskali sledi, ki so jih v naših kulturah pustili predniki vseh partnerskih držav. Spoznavali bodo, kaj je ogljični odtis in iskali načine, kako bi ga lahko zmanjšali.

V času projekta se bodo tako učenci kot učitelji srečevali na mednarodnih izmenjavah. Naša želja je, da se učenci naučijo postavljati vprašanja in razpravljati. Prav tako želimo, da učenci razvijejo sposobnosti sodelovanja, timskega dela ter da pridobijo in izmenjajo nova znanja in izkušnje ter izboljšajo znanje na področju IKT in jezika.

V okviru projekta bodo nastajale elektronske knjižice z rezultati projektnih raziskav in rezultatov ter elektronski zemljevidi. Na koncu projekta bodo učenci organizirali razstavo svojih izdelkov. Potek projekta bomo objavljali na posebni spletni strani projekta.

Irena Rimc Voglar, OŠ Velika Dolina, koordinatorka projekta

Dostopnost