V soboto, 3. 2. 2018, in v nedeljo, 4. 2. 2018, so se učenke naše šole udeležile tekmovanja v znanju in debatiranju – Svetovnem pokalu znanja – World Sholarship’s cup. Namen tekmovanja je razvijati veščine debatiranja, širiti razgledanost in seveda druženje in zabavno učenje.

Učenci so tekmovali v ekipah po 3, v kategoriji mlajši učenci (do15 let) in starejši učenci (15–19 let). Našo šolo so zastopale učenke Tinkara Škrlec, Katarina Frece in Hana Sambunjak, ki so tekmovale v starostni skupini SENIOR, od 15 do 19 let, torej v konkurenci z gimnazijci.

Tekmovanje je potekalo v angleškem jeziku in zahteva zelo dobro poznavanje predpisanih tem ter odlično znanje angleškega jezika. Tema letošnjega tekmovanja je bila Unlikely World.
Učenci so se na tekmovanju pomerili v štirih različnih kategorijah, in sicer Challenge Writing (pisanje), Debate (debata), Scholar’s Challenge (100 vprašanj v 50 minutah – multiple choice, področja: zgodovina, umetnost, literatura, znanost in posebno področje) ter v Scholar’s Bowl (ekipni kviz – poznavanje vseh predpisanih tem).
Naše učenke so se odlično odrezale in se uvrstile na naslednjo stopnjo tekmovanja, ki bo junija v Maleziji oziroma Barceloni in se ga bodo udeležili najboljši učenci iz celega sveta.

 

Zapisala: Irena Rimc Voglar

Dostopnost